#

В Українці презентували спільний з ЄС проєкт термомодернізації, який дасть до 40% економії енергії (ФОТО)

15.07.2021 19:00
В Українці презентували спільний з ЄС проєкт термомодернізації, який дасть до 40% економії енергії (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 15 липня, у місті Українка було презентовано результати термомодернізації муніципальних будівель із використанням відновлювальних джерел енергії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Нагадаємо, у 2018 році місто за підтримки Європейського Союзу розпочалася реалізація проєкту "Моніторинг енергоресурсів та термомодернізація будівель з використанням відновлювальних джерел енергії в місті Українка".

Завдяки цьому проєкту в Українці вже рік працює автоматизована система моніторингу енергоресурсів, яка допомагає швидко виявляти перевитрати і аварії та усуває людський фактор під час збору первинних даних. Застосування системи економить місту до 20% енергоресурсів щорічно.

Проєктом також передбачена комплексна модернізація муніципальних будівель - палацу культури "Енергетик" та спорткомплексу, модернізацію якого вже завершили.

Основна мета проєкту – покращити місцеву енергетичну політику, а його загальна вартість - 1 078 185 євро, з яких 75% - 808 640 євро – безповоротний грант ЄС, решта – кошти міського бюджету.

Відтак, 16 тисяч мешканців міста Українка отримають якісніші послуги в муніципальних будівлях за європейськими стандартами, а інші міста на практиці мають можливість побачити доцільність впровадження заходів з енергоефективності.

Нагадаємо, що з 22 по 24 червня в Українці, що на Обухівщині, відбувся чемпіонат України з риболовного спорту (фідер) серед спортсменів із порушенням слуху.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: