#

В Україні 29 серпня відзначатимуть День пам'яті захисників України

24.08.2019 11:05
В Україні 29 серпня відзначатимуть День пам'яті захисників України
Фото з мережі Інтернет

Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "УНІАН".

Про це глава держави оголосив під час урочистостей із нагоди святкування Дня Незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні тут присутні родини загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань. Із метою гідного вшанування їхньої пам’яті підписано указ про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та відзначення його щорічно 29 серпня”, - зазначив Президент.

Як відомо, 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Також нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський затвердив новий склад Комісії державних нагород та геральдики, зокрема, туди увійшов координатор Білоцерківської волонтерської групи Юрій Москаленко.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: