#

В Україні можуть обмежити доступ до цілих міст

14.04.2020 05:50
В  Україні можуть обмежити доступ до цілих міст
Фото з мережі Інтернет

Учора, 13 квітня, стало відомо, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт про обмеження доступу до адміністративно-територіальних одиниць контрольно-пропускними пунктами з військовими

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на офіційний веб-портал Верховної Ради України.

У Верховній Раді вважають за потрібне внести зміни до закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)". Відтак, на розгляд президенту вже подали законопроєкт, у якому йдеться про встановлення КПП на в'їздах та виїздах на території карантину та окремих адміністративно-територіальних одиниць, що знаходяться на території карантину. Ба більше, на таких пунктах працюватимуть військові. 

До того ж, цим законопроєктом можуть дозволити використання матеріально-технічних та транспортних засобів підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, частин та підрозділів центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах оборони і військового будівництва, охорони громадського порядку.

Варто зауважити, що якщо Президент України Володимир Зеленський прийме цей законопроєкт, то персональні дані особи зможуть обробляти без її згоди.

Такі заходи будуть діяти на період встановлення карантину та протягом 30 днів з дня його відміни.

Нагадаємо, що в селі Гейсиха Ставищенського району, в якому днями встановили особливий режим в’їзду та виїзду, відбувся скандал, через те, що лікар сільської амбулаторії Діденко не схотіла приймати людей з підозрою на коронавірус.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: