#

В Україні ввели обмеження на пересування

17.03.2020 08:00
В Україні ввели обмеження на пересування
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на період карантину Кабінет Міністрів прийняв рішення обмежити пасажирські перевезення на території України для запобігання поширення коронавірусної інфекції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Урядовий портал".

Наразі діє заборона на залізничне, авіа- та автобусне міжміське та міжобласне пасажирські перевезення. До того ж, заборонено пересування метрополітеном. Окрім цього, не дозволені всі регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному й міжобласному сполученні. Ба більше, з 18 березня по 3 квітня буде заборонено перевозити більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах. З 17 березня припинить роботу метрополітен у Києві, Харкові та Дніпрі. Варто зазначити, що також заборонено перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень  з 18 березня до прийняття окремого рішення.

"При цьому АТ "Укрзалізниця" дозволено здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням із Мінінфраструктури та МОЗ, або ж міжнародному залізничному сполученні за погодженням Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужбою", - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, що проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб також заборонено з 17 березня. Можна проводити лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Ба більше, усі заклади громадського харчування, торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування тільки із застосуванням адресної доставки.

На період карантину буде дозволена торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність. 

Окрім цього, у країні тимчасово припинять планову госпіталізацію та операції, крім невідкладних та термінових. Ба більше, необхідно максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Контролювати виконання Уряду буде МВС та Національна поліція.

"Органам влади, підприємствам та організаціям рекомендовано забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі онлайн", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що міський голова Геннадій Дикий провів позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, де було прийнято рішення про тимчасове припинення роботи об'єктів загального користування в місті Біла Церква.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: