#

В Узині невідомі засіяли територію авіабази

10.03.2020 12:15
В Узині невідомі засіяли територію авіабази
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що Агентство з розшуку та менеджменту активів користується ділянкою колишньої авіабази "Узин", площею майже 300 га, де вирощують кукурудзу і пшеницю 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Наші гроші".

Зазначимо, що вище згадане агентство отримало у своє розпорядження пять земельних ділянок загальною площею 285,91 га, які раніше були територією аеродромно-технічного комплексу "Авіаційна база "Узин". Відомо, що ці землі агентство використовує для вирощування сільськогосподарських культур. Проте, за версією поліції, агентство з розшуку та менеджменту активів зайняли територію державної "Авіаційної бази "Узин" незаконно. Ба більше, вони не сплачують земельний податок та орендну плату. Слідчі переконані, що невстановлені особи діяли спільно зі службовими особами державного підприємства Управління державної охорони України "Український центр підготовки охоронців". Окрім цього, "Українським центром підготовки охоронців" користується ділянкою, площею 934 га. Проте, жодних угод щодо землекористування не укладено.

Зауважимо, що нормативно-грошова оцінка 1 га земельної ділянки авіабази станом на 01 серпня 2019 становила 36,5 тис грн. Відтак, сума несплаченого у 2018-2019 роках земельного податку за користування земельною ділянкою 285,91 га становить 208,9 тис грн, а сума невиплаченої орендної плати за користування – ще 208,91 тис грн. Отже, внаслідок захоплення земельної ділянки площею 285,91 га колишнього аеродромно-технічного комплексу "Авіаційна база "Узиндержава недоотримала понад 417 тис грн. Ба більше, Білоцерківський міськрайонний суд передав в АРМА посіви кукурудзи, що були на чотирьох із п'яти земельних ділянок, про які ми писали вище.

Нагадаємо, що в Білій Церкві правоохоронці затримали 19-річного юнака, який у темному одязі розбив скло в одному з магазинів та проник в нього.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: