#

В Яготині на лініях встановили кожухи для захисту птахів від ураження струмом

14.01.2022 17:10
В Яготині на лініях встановили кожухи для захисту птахів від ураження струмом
Фото з місця події

У місті Яготин встановили повітряній лінії 10 кВ перші захисні пристрої для захисту птахів від ураження струмом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "ДТЕК Київські регіональні електромережі" у Facebook.

У дописі говориться, що перші захисні пристрої встановили на повітряній лінії 10 кВ у м. Яготин. Інші - на двох лініях у Миронівському енерговузлі. Одна з яких проходить вздовж долини річки Потік між селами Кутелів та Потік, а друга — вздовж автодороги між селами Грушів та Ходорів.

Птахозахисні пристрої - полімерні захисні кожухи для ізоляторів та прилеглих проводів - перешкоджають зіткненню птахів з обладнанням, що перебуває під напругою. Вони легкі, міцні, атмосферостійкі, термін їх експлуатації - до 40 років.

Місця установки кожухів спеціалісти визначали разом з орнітологами. Вони проводять обстеження територій та виявляють потенційно небезпечні для птахів ділянки ліній, з урахуванням їх сезонної міграції та ореолу проживання.

Нагадаємо, що наразі в Яготині почала свою роботу виставка ялинкових прикрас, де можна побачити чим чепурили святкові дерева у минулому столітті.

Читати "Моя Київщина" у Telegram