#

ВАКС призначив до розгляду справу щодо заволодіння Януковичем резиденцією "Межигір'я" на Вишгородщині

25.07.2023 12:30
ВАКС призначив до розгляду справу щодо заволодіння Януковичем резиденцією "Межигір'я" на Вишгородщині
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 25 липня, за результатами підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС призначила до розгляду по суті справу стосовно колишнього президента України та його сина за обвинуваченням у незаконному заволодінні резиденцією "Межигір'я" 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу САП.

Колегія ВАКС за клопотанням прокурора САП ухвалила здійснювати спеціальне судове провадження (in absentia) стосовно указаних обвинувачених, які вже 7 років переховуються на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором. 

Засідання з розгляду по суті призначено на 02.08.2023. 

У 2002-2013 роках колишній президент спільно зі своїм сином, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заволодів земельною ділянкою на території Вишгородського району та комплексом споруд, які розташовані на цій ділянці, а саме комплексом відпочинку "Пуща-Водиця", урочища "Межигір’я" та будинком у с. Нові Петрівці. Збитки, завдані державі, перевищують 540 млн грн. 

Дії колишнього президента кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 368 КК України, його сина — за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України. 

 Нагадаємо, що на Київщині прокуратура повернула державі 267 га земель лісогосподарського призначення на території Кожанської ТГ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook