#

Валютний шахрай з Київщини ошукав людей на "кругленьку" суму

16.04.2020 08:26
Валютний шахрай з Київщини ошукав людей на "кругленьку" суму
Фото з мережі Інтернет

У Києві працівники карного розшуку затримали валютного шахрая, який під виглядом обміну валюти за привабливим курсом ошукав двох киян на суму понад 70 тис доларів США

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Київській області.

Наразі чоловіка заарештовано, йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До чергової частини Дарницького управління поліції надійшла інформація про шахрайство. Заявниця розповіла, що невідомий під виглядом обміну валюти заволодів її грошима у сумі 33 тис доларів США.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що напередодні потерпіла у мережі Інтернет звернула увагу на оголошення про обмін валюти за так би мовити «вигідним» курсом. Потім вона домовилася з автором повідомлення про зустріч щодо обміну понад 30 тис доларів США. На зустріч аферист прибув на таксі та після отримання валюти в салоні автомобіля повідомив, що гривні у багажнику, тож вийшов на вулицю і втік з місця злочину.

Слідчі зареєстрували подію в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Під час проведення комплексу оперативних заходів працівники відділу кримінальної поліції встановили місце знаходження та затримали підозрюваного у даному злочині.

Злочинцем виявився 26-річний мешканець Київської області, який зізнався у вчиненні цієї шахрайської оборудки. Правоохоронці провели обшук за місцем його проживання, де виявили та вилучили речові докази. У подальшому ми встановили причетність затриманого до аналогічного злочину – два місяці тому він також ошукав киянина на суму близько 40 тис доларів США.

Слідчим відділом Дарницького управління поліції за погодженням з київською міською прокуратурою №2 винесено постанову про об’єднання двох кримінальних проваджень. Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах.

На час проведення досудового розслідування підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 420 000 гривень. Фігуранту загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також нагадаємо, що у місті Вишневе теща депутата міської ради Олександра Робака шахрайським способом привласнила п’ять кіосків .

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: