#

Василевська-Смаглюк звернулась до прем’єр-міністра та генпрокурора щодо Іванківської ТЕС

07.10.2019 08:47
Василевська-Смаглюк звернулась до прем’єр-міністра та генпрокурора щодо Іванківської ТЕС
Іванківська ТЕС

Іванківська ТЕС, або ж ТОВ "Біогроенерго", працює зі значними порушеннями економічних норм, про що занепокоєна депутат повідомила прем’єр-міністру, генпрокурору, голові СБУ, голові Держекоінспекції та голові Нацкомісії в галузі енергетики та комунальних послуг

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Ольги Василевської-Смаглюк у Facebook.

Відомо, що робота ТЕС здійснюється зі значними порушеннями законодавства у сфері екології, земельних відносин, будівництва та дотримання ліцензійних умов.

Зокрема, вона знаходиться всього в 40 км від Чорнобильської АЕС та, за свідченнями місцевих, використовує деревину з зони відчуження. Дослідження показали, що через це зола має підвищений рівень Стронцію та Цезію.

"Буду тримати питання цієї ТЕС на особливому контролі. Доречі, одним із афілійованих до підприємства осіб є діючий народний депутат. Він готовий особисто поїхати і проінспектувати своє "зелене" виробництво", - написала на своїй сторінці Ольга Василевська-Смаглюк.

Нагадаємо, що 7 жовтня о 14 годині у Вишневому відбудеться відкрита лекція з екологічної освіти "Як бути еколюдиною в Україні?".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: