#

Верховна Рада схвалила новий закон про обмеженість недоторканності депутатів

18.12.2019 14:30
Верховна Рада схвалила новий закон про обмеженість недоторканності депутатів
фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 18 грудня, Верховна рада підтримала в другому читанні законопроєкт №2237, який стосується питання недоторканності народних депутатів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "Радіо Свобода".

Це рішення підтримали депутати з фракцій "Слуга народу" та "Опозиційна платформа – за життя", жодного голосу не дали фракції "Європейська солідарність", "Батьківщина" та "Голос". Всього за документ проголосував 291 обранець.

Законопроєкт про обмеження депутатської недоторканності був зареєстрований у парламенті попереднього скликання п’ятим президентом Петром Порошенком. Він пропонує виключити зі статті 80-ї Конституції України положення, яке гарантує парламентарям депутатську недоторканність і неможливість бути притягнутими до кримінальної відповідальності без належної згоди Верховної Ради.

Конституційний суд України у червні 2018 року визнав цей законопроєкт конституційним.

Нагадаємо, що правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке займалося здирництвом 860 тисяч доларів у підприємців, одним з членів якого виявився депутат Київської обласної ради.

Довідково:

3 вересня Верховна Рада обмежила недоторканність народних депутатів України з 1 січня 2020 року. Тоді рішення підтримали 373 народні депутати при 300 необхідних.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: