#

Верховна Рада в другому читанні схвалила легалізацію медичного канабісу

21.12.2023 18:10
Верховна Рада в другому читанні схвалила легалізацію медичного канабісу
Фото з мережі інтернет

Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроєкт №7457 про легалізацію медичного канабісу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Ярослава Железняка. 

Голоси депутатів розподілились так: "Слуга Народу" дала 178 голосів, "Голос" - 19, "Платформа за життя та мир" - 10, "Відновлення України" - 12, "За Майбутнє" - 7, "Довіра" - 12. Ніхто із фракцій "ЄС" і "Батьківщина" не підтримав цей законопроєкт.

Законопроєкт регулює обіг канабісу лише в медичній, промисловій та науковій діяльності. Розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання продовжить вважатися злочином і буде розслідуватися поліцією відповідно до законодавства.

Виробництво ліків жорстко контролюватиметься на усіх етапах. Вирощувати зможуть лише юрособи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції. Кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відслідковувати рух рослин до пацієнта.

Препарати на основі медканабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом. Цей рецепт лікар виписуватиме пацієнту відповідно до його стану, як це зараз відбувається з морфіном.

Нагадаємо, що депутати Київської обласної ради VIІI скликання проголосували за звернення до Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності внесення змін до Закону України "Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті".

Читати "Моя Київщина" у Telegram