#

Франція не видаватиме Україні колишнього депутата Жеваго

19.02.2024 16:50
Франція не видаватиме Україні колишнього депутата Жеваго
Костянтин Жеваго

Верховний суд Франції в Парижі остаточно відмовив Україні в задоволенні запиту на екстрадицію бізнесмена та колишнього депутата Верховної Ради Костянтина Жеваго

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Delo.ua.

Пресслужба Жеваго зазначає, що рішення було ухвалено після детального аналізу усіх поданих матеріалів, врахування всіх доказів та аргументів, представлених сторонами обвинувачення та захисту.

У рішенні чітко сказано, що держава Україна не може забезпечити справедливий судовий процес щодо Костянтина Жеваго. Тому справу проти нього припиняють. Крім того, з пана Жеваго зняті всі обмеження, які існували.

- йдеться в повідомленні його пресслужби.

Сам Жеваго стверджує, що справа проти нього сфабрикована, не має жодного юридичного підґрунтя, має ознаки політичного переслідування та тиску. За словами бізнесмена, він все ж хоче довести її або до закриття, або до розгляду в суді якнайшвидше, попри те, що Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора, за його оцінкою, не проявляють у цьому зацікавленості.

Захист Жеваго вважає, що під час розслідування мала місце ціла низка порушень. А на думку французьких судів, Україна не може гарантувати, що особа постане перед судом, який забезпечує основні процесуальні гарантії та право на захист, яких дотримується сама Франція.

Нагадаємо, що екснардеп, голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості Сергій Пашинський може опинитися за ґратами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram