#

Весна 2021: чи готові до повені на Київській ГАЕС?

28.02.2021 17:20
Весна 2021: чи готові до повені на Київській ГАЕС?
Фото з мережі інтернет

Фахівець з питань цивільного захисту філії Київської ГАЕС Ігор Василець розповів, наскільки на підприємстві готові до весняних несподіванок природи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на  "Погляд".

Ігор Василець розповів, що Каскад Київських ГЕС і ГАЕС має стратегічне значення для Об’єднаної енергосистеми країни, тому тут приділяється велика увага питанням цивільного захисту.

Наша група й створена для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на підприємстві та до завчасної підготовки до ліквідації їхніх наслідків, якщо такі виникнуть, – пояснив Ігор Євгенович.

Також фахівець зазначив, що розмови щодо незадовільного стану греблі Київської ГЕС та затоплення прилеглих територій є плітками, котрі поширюють люди, які жодного разу її не бачили. Вони постійно проводять роботи з укріплення дамби та ремонту залізобетонних конструкцій греблі.

Щодо цьогорічної повені Ігор Василець сказав, що вони до всього готові. Проте додав, що прогнозу щодо початку льодоходу та обсягів притоку води до водосховища поки немає.

Підготовка персоналу до дій у надзвичайній ситуації у нас є обов’язковою. Для того, щоб люди не втрачали своїх навичок, проводяться об’єктові тренування. Прописуються сценарії різних позаштатних ситуацій, які можуть виникнути на підприємстві. До участі у тренуваннях залучаємо спеціальні загони ДСНС України. Керівний склад філії обов’язково проходить навчання та підвищення кваліфікації з питань цивільного захисту в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ДСНС України у Київській області,  – розповів Ігор Василець.

Нагадаємо, що прокурори Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомили про підозру мешканцю Вишгородського району за "замінування" дамби Київської ГАЕС.

Читати "Моя Київщина" у Facebook