#

Ветеран АТО Костянтин Чабала презентував книгу про війну та характери

29.07.2019 09:45
Ветеран АТО Костянтин Чабала презентував книгу про війну та характери
Костянтин Чабала

Із 22 по 26 травня в Києві на території Мистецького Арсеналу пройшов IX Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", де була представлена й книга ветерана 72-ї ОМБР Костянтина Чабали "Вовче"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Журналіст".

"Вовче"– це однойменна повість, яка розповідає про декілька епізодів життя однієї з позицій, а також збірка оповідань – про "миттєвості цієї війни". "Це книга про війну, про людей на війні, про характери. Про життя одного ВОПа з тисячі. Книга художня, а характери справжні. Я писав не документально, а художньо. Бо якщо писати напівхудожньо, завжди будуть ті, хто скаже, де і як я прибрехав. Та й  пам’ять  у мене погана. За художньою літературою можна заховати якісь речі, які не хотілося б озвучувати в документальному режимі. Тому зробив характери, які так чи інакше відповідали дійсності", - зазначив Костянтин Чабала.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Кожна війна оголює почуття, і в цей момент людина реалізує те нове, що в неї виникло. Так чи інакше війна дає бум чогось: книжок, пісень, фільмів, живопису. Війна розбурхує. Коли в країні йде війна, є люди, яким це важливо прочитати, подивитися про те, що було або могло би бути. У них є запит і вони починають шукати. З іншого боку, у людей, які були на війні, є потреба написати про власні переживання та відчуття як своєрідний спосіб реабілітації", - стверджує автор книги "Вовче".

Нагадаємо, що екоактивісти ЕкоБору проводили у Борисполі лекції з ековідпочинку та просвітницькі акції "Сміття сортуй – дітям книгу даруй!".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: