#

Ветеранам війни Броварської громади допоможуть працевлаштуватися

06.01.2024 16:20
Ветеранам війни Броварської громади допоможуть працевлаштуватися
Фото з мережі інтернет

Броварська філія Київського обласного центру зайнятості та Броварська багатопрофільна клінічна лікарня уклали меморандум про співпрацю, метою якого є спільні дії, направлені на реабілітацію ветеранів та ветеранок і їх подальше працевлаштування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Трибуна-Бровари

На базі профільного відділення ББКЛ проходять реабілітацію воїни, які зазнали поранення під час бойових дій. Та крім медичної реабілітації вони досить часто потребують і соціальної, частиною якої є трудова адаптація. У таких випадках наших захисників підтримають психологи центру зайнятості.

Директор Броварського міськрайонного центру зайнятості Максим Вітер зазначив, що укладений меморандум відкриває нові перспективи як перед військовими, що проходять реабілітацію і готуються до повернення в цивільне життя, так і перед роботодавцями.

Фахівці визначатимуть психологічний стан військових, готовність до подальшої реінтеграції в цивільне життя, а також допомагатимуть визначитись із майбутнім профілем роботи. Також психологи дізнаються, чим людина займалась до війни, можливо, планувала відкрити власний бізнес. Якщо людина бажає змінити професію, центр зайнятості пропонує кілька варіанти: навчання у професійних закладах освіти служби зайнятості або ваучер на навчання.

Якщо ж ветеран мав раніше власний бізнес, або відчуває в собі впевненість розпочати свою справу, фахівці центру зайнятості допоможуть  оформити грант від держави по спеціальній програмі для ветеранів і членів їх сімей. 

Нагадаємо, що у ході книжкового ярмарку "Re:book" Рада дітей та учнівської молоді Броварської громади зібрала понад 16 тис. грн на дрони захисникам.

Читати "Моя Київщина" у Facebook