#

Віцепрем'єрка Верещук взяла участь у нараді в Київській ОВА

15.02.2024 09:40
Віцепрем'єрка Верещук взяла участь у нараді в Київській ОВА
Фото з місця події

Вчора, 14 лютого, відбулося засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Київській обласній військовій адміністрації за участі Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис в.о. голови Київської обласної ради Ярослава Добрянського. 

Окрім Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, у обговоренні питань допомоги внутрішньо переміщеним особам взяли участь начальник КОВА Руслан Кравченко, його заступник Сергій Білецький, очільники громад Київщини.

Першочерговими проблемами, які потребують нагального вирішення, є:

  • реєстрація і забезпечення житлом;
  • працевлаштування працездатних членів родини;
  • соціальні виплати;
  • послуги з охорони здоров’я;
  • забезпечення певного рівня життя родини для виховання, догляду і розвитку дітей;
  • гуманітарна допомога тощо.
Київщина – одна з тих областей, яка прихистила у себе чи не найбільше внутрішньо переміщених осіб. Зараз їх понад 327 тисяч, пріоритетом для яких залишається житло. Саме тому спільними зусиллями з КОВА була розроблена і прийнята обласна цільова програма "Підтримка внутрішньо переміщених осіб на 2023-2025 роки". Нею передбачається реконструкція приміщень і переобладнання нежитлових приміщень на житлові для тимчасового проживання ВПО. Загальний обсяг фінансування на три роки становить 626,5 млн грн, з яких 376,3 млн грн – це кошти обласного бюджету, а 250,2 млн грн – з місцевих бюджетів.

зазначив Ярослав Добрянський.

Минулого року КОВА створила Раду з питань внутрішньо переміщених осіб, до якої люди, які вимушено покинули свої домівки, могли звернутися з будь-яким питанням та проблемою і отримати допомогу.

Нагадаємо, що рятувальники Київщини провели брифінг щодо попередження виникнення надзвичайних подій та загибелі людей у зимовий період.

Читати "Моя Київщина" у Facebook