#

Від вибуху гранати в столиці загинув житель Макарівщини ветеран АТО "Сенсей"

23.10.2019 07:32
Від вибуху гранати в столиці загинув житель Макарівщини ветеран АТО "Сенсей"
Віктор Дектярьов

Учора, 22 жовтня, у результаті вибуху гранати на вулиці Пушкінській у Києві загинули  53-річний ветеран війни на Донбасі з Макарівщини Віктор Дектярьов із позивним "Сенсей" та охоронець офісної будівлі, біля якої стався вибух

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB.ua".

"Сенсей пішов у небо. Країна втратила живу легенду. Що і як, наразі незрозуміло. Ведуться слідчі дії", - написав у соцмережах військовослужбовець Сергій Тищенко.

Також під час вибуху постраждала дівчина, яка перебувала за 30 метрів від місця події. За даними поліції, у неї легкі тілесні ушкодження, загрози життю немає.

Довідково:

Віктор Дектярьов народився в 1966 році в російському місті Якутськ в сім'ї військових. Проживав у Києві. З 2014 року воював на Донбасі, зокрема брав участь у боях під Іловайськом. Був гвардійцем батальйону "Донбас", в якому командував групою "Купол". Під Іловайськом отримав численні поранення - перебите сухожилля лівої руки, відірвані пальці правої і поранення в ребра.

Після отриманих поранень їздив на Донбас лише для того, щоб інструктувати інших бійців. Деякий час був радником заступника міністра оборони Петра Мехеда.

У 2015 році разом з бійцями свого підрозділу організували однойменний благодійний фонд "Купол", що займається волонтерською допомогою військовим. Фонд розшукував зниклих безвісти в результаті бойових дій, а також військовополонених, а потім працював над їх звільненням.

У Дектярьова залишилося троє дітей.

Нагадаємо, що 10 жовтня у селі Борівка Макарівського району перехожі знайшли тіло пристреленої косулі, якій живодери викололи очі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: