#

Відбувся всеукраїнський форум "Бородянка: майбутнє громади"

18.12.2023 12:30
Відбувся всеукраїнський форум "Бородянка: майбутнє громади"
Фото з місця події

У суботу, 16 грудня, на Київщині пройшов всеукраїнський форум “Бородянка: майбутнє громади”, де проаналізували проблеми відновлення Бородянської ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу селищної ради.

У форумі взяли участь голова Комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, комерційний аташе Посольства Литовської Республіки в Україні Томас Матулявіч, Народні депутати України Костянтин Бондарєв та Марʼян Заблоцький, директор Департаменту містобудування та архітектури КОВА Ярослав Янович, депутат Київської облради Галина Єрко та багато інших.

Також своїми напрацюваннями відновлення постраждалих інфраструктурних проєктів громади поділилися провідні архітектори. Голова громади зазначила, що під час бойових дій у 2022 році Бородянська селищна громада зазнала значних руйнувань. Повністю або частково було зруйновано 2234 об’єкти. Понад 5000 мешканців громади не можуть повернутися додому через відсутність житла.

Експерти та представники державних установ на форумі обговорили питання відновлення та стратегії для відбудови громади. На заході також представили багато цікавих проєктів, спрямованих на покращення життя мешканців. 

Нагадаємо, що селищні депутати Бородянки звернулися до Кабінету Міністрів України з поданням про зміну статусу селища міського типу Бородянка на статус міста.

Читати "Моя Київщина" у Facebook