#

Відомий історик закликав уявити, як зимували у селі Межиріччя на Росі 18 тисяч років тому (ФОТО)

19.01.2021 16:20
Відомий історик закликав уявити, як зимували у селі Межиріччя на Росі 18 тисяч років тому (ФОТО)
Фото зі сторінки Олександра Палія

Історик Олександр Палій у соціальних мережах розповів, як зимували наші предки, котрі жили під Києвом у селі Межиріччя багато років тому

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Олександра Палія у Faсebook.

У своєму дописі чоловік на фото показує, в яких будинках жили наші предки в селі Межиріччя.

Це реальні рештки будинку з кісток мамонта із села Межиріччя, на Росі під Києвом, близько 18 тисяч років тому. У приблизно таких пентхаузах жили предки практично всіх європейців, яким не пощастило жити поряд з печерою. Коли льодовик висотою 2-3 км, що покривав усю північ планети, нависав неподалік, такі температури як нині були швидше осінніми, взимку було холодніше, ніж - 30°С, - пише він.

Далі він зауважує, що первісні люди не мали застібок на одязі. Проте наголошує, що льодовик приніс велику користь. Він наніс на територію України багато частинок, які утворили згодом чорнозем.

У Європі чорнозему значно менше, тому що, як видно на мапі, льодовик там уперся в гори та узвишшя, а в Україні стояв стіною, об яку розбивалися вітри з півдня, - зауважує він.

Стало відомо, що національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, схвалила зниження тарифів на розподіл газу для 14 облгазів, проте це не стосуватиметься Київської області.




Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: