#

Відповідальність за неготовність медичної сфери Ірпеня до пандемії коронавірусу несе ексмер Ірпеня Карплюк, - ЗМІ

27.03.2020 15:30
Відповідальність за неготовність медичної сфери Ірпеня до пандемії коронавірусу несе ексмер Ірпеня Карплюк, - ЗМІ
Володимир Карплюк

Стало відомо, що вартість піар-проектів Володимира Карплюка могла покрити потреби медицини Приірпіння під час пандемії коронавірсу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Ірпінь онлайн".

Як розповіли журналісти інформаційного порталу "Ірпінь онлайн", на рекламний об’єкт для ЖК "Синергія Сіті" депутата Оверка, який незаконно почали будувати на заплаві, коштував місту близько 50 мільйонів гривень. На цей не першочерговий об’єкт вдалося виділити та використати кошти, а на медичний центр, школи та лікарню, за словами чиновників, завжди заважають то обшуки в міськраді, то брак коштів, то активісти, які захищають зелені зони.

Читайте також: Чого насамперед боятися під час пандемії?

Як зазначається далі, в Ірпені реакція на всесвітню пандемію розпочалась не з реакції офіційних осіб, а з відставного мера Карплюка. Він вирішив вчергове пропіаритись та попросив грошей в держави та місцевих підприємців грошей, які і так сплачують податки в бюджет Ірпеня. І так, на ремонт інфекційного відділення в Ірпені міська рада виділила лише 500 тисяч гривень з необхідних 5 мільйонів та збирається забезпечити його 40 ліжками. Почали ремонт з оздоблювальних робіт ще до того, як визначився підрядник. Ще майже мільйон пожертвував Гостомельський склозавод "Ветропак", а решту планують просити в приватних бізнесменів.

"На другу частину ірпінської набережної, яка простягається від залізничного мосту до м-н Романівка і проходить повз проєкт Ігоря Оверка "Синергія Сіті", витратили понад 45 мільйонів гривень. Чималі кошти як для об’єкту, що знаходиться за межами міста та не має стратегічного значення", - розповідають журналісти.

Набережна, як зазначається у розслідувані, найбільше стала в пригоді Володимиру Карплюку, який знімав там свою передвиборчу телерекламу та називав Ірпінь європейським містом. Тоді не йшлось про те, що на набережну залучатимуть гроші інвесторів, приватних підприємців чи що взагалі може не вистачити коштів. Навпаки, попри протести громади, робочі забетонували береги пересихаючої річки Ірпінь з вражаючою швидкістю. Приблизно в той час свою рекламну кампанію та продажі розпочала "Синергія Сіті". Вже тоді в місті катастрофічно бракувало навчальних да дошкільних закладів, а медичний центр вже два роки був просто котлованом. І ще тоді місцеві мешканці та активісти називали це марнотратством.

"Для забезпечення достойних умов для боротьби з коронавірусом в місті потрібно близько 20 мільйонів гривень. Це менше 50% бюджету нової набережної. Тому сміливо можна вважати, що за неготовність медичної сфери міста до пандемії коронавірусу відповідальність несе саме ексмер Ірпеня Володимир Карплюк. Саме заради нього та його партії місто профінансувало набережну, а не інфекційне чи будь-яке інше відділення міської лікарні і зараз просить коштів в держави", - пишуть журналісти.

Також нагадаємо, що ексмер Ірпеня Володимир Карплюк  у соціальних мережах представив власну відеопрограму під назвою "Ірпінь Розумний".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: