#

Війна нанесла значні збитки об’єктам природно-заповідного фонду на Київщині

13.01.2024 15:40
Війна нанесла значні збитки об’єктам природно-заповідного фонду на Київщині
Фото з місця події

За час повномасштабного вторгнення рф збитки, які були завдані внаслідок військової агресії природно-заповідного фонду на Київщині, становлять 382 млн 836 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Державну екологічну інспекцію Столичного округу.

За даними відомства, природні екосистеми потерпають через фортифікаційне будівництво, пошкодження їх вибухами, військовим транспортом. Ліси згорають та переживають неконтрольовану заготівлю деревини на військові потреби та обігрів. Екологи зазначають, що реальний рівень шкоди об’єктам природно-заповідного фонду через війну оцінити неможливо.

Найбільше постраждала Чорнобильська зона, яка відчула на собі потужний удар з боку людей. Близько 14 тис. га території заповідника, тобто природних екосистем, було спалено. Окупанти зіпсували рельєф місцевості, влаштовуючи інженерні споруди. Крім того, своєю технікою та риттям окопів, вони здійняли чимало радіаційного пилу. 

Війна вплинула на кожний компонент довкілля – тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунти. Наслідки цього негативного впливу будуть довгостроковими та матимуть не лише локальний, а й глобальний характер.

Нагадаємо, що за рік на Київщині створили 23 об’єкти природно-заповідного фонду.


Читати "Моя Київщина" у Facebook