#

"Війна з Україною призведе до дефолту росії" – російський опозиційний політик Ходорковський (ВІДЕО)

28.02.2022 12:56
"Війна з Україною призведе до дефолту росії" – російський опозиційний політик Ходорковський (ВІДЕО)
Михайло Ходоровський

Сьогодні, 28 лютого, російський опозиціонер Михайло Ходоровський розповів про наслідки вторгнення в Україну для російської економіки та життя звичайних людей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на YouTube-канал "Ходорковский LIVE".

На запитання щодо того, чи дійсно російська сторона хоче перемовин, політик відповів, що для путіна перемовини у найближчий час стануть абсолютною необхідністю, тому що, Україна втягнула його у міські бої:

Міські бої, як ми усі з вами знаємо, за прикладом Грозного, це історія надважка, із величезними втратами, яка може продовжуватися роками.

Тому, коли путін зрозуміє усю серйозність ситуації, він буде готовий до перемовин. Ходоровський сказав, що зараз путів поставив під сумнів існування російської державності. Він заявив:

Путін де-факто розпочав вже громадянську війну. Те, що зараз відбувається в Україні – це проєкція російської громадянської війни. Він цю громадянську війну розпочав, і тереп він буде "знесений" на 100% силовим шляхом.

Михайло Ходоровський наголосив, що блокування Заходом рахунків Центробанку росії усі росіяни відчують вже сьогодні на цифрах обмінників, а через тиждень – на полицях супермаркетів. Уся імпортна продукцях почне дорожчати та зникати. Політик конкретизував нищівні наслідки вторгенення в Україну для російської економіки:

Усі засоби фонду національного добробуту, пенсійного фонду, центрального банку, усі міжнародні валютні резерви, які були у російської федерації, на які закуплялося продовольство, і техніка і все-все-все – ось це все "обвалилося" в один день.

Михайло Ходоровський наголосив, що у російської влади на сьогодні немає золотовалютних резервів. Він підкреслив, що ніхто зараз в росії не може виконувати валютні зобов'язання, бо там дефолт.

Нагадаємо, що російський опозиційний політик Ілля Яшин ініціював створення антивоєнного руху.

Читати "Моя Київщина" у Facebook