#

Військовому з Ірпеня встановили біонічний протез руки

01.02.2024 13:00
Військовому з Ірпеня встановили біонічний протез руки
Георгій Раскалєй

У Львові 22-річному військовому з Ірпеня встановили біонічний протез 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Суспільне".

За вісім місяців реабілітації у центрі "Незламні" Георгій Раскалєй завершує протезування. Військовий готується до виписки та мріє стати фізичним терапевтом.

22-річний Георгій з Ірпеня був поранений у травні 2023 року в районі Бахмута. Міна влучила у бліндаж. У Георгія сталося три крововиливи в мозок, а в лікарні Дніпра зупинилося дихання. Він втратив руку, а отямився вже у київському шпиталі.

Георгія відправили на реабілітацію до Львова, в центр "Незламні". Там із ним працювали хірурги, нейрохірурги, спеціалісти мови й мовлення, фізичні й ерготерапевти. За словами медиків, при травмах Георгія вікно можливостей для відновлення було дуже вузьким.

Він займався щоденно по вісім годин і за вісім місяців відновив усі свої фізіологічні функції. Коли настала черга протезування, медики вирішили встановити Георгію біонічну руку.

Коли я отримав поранення, я думав, що на цьому моє життя закінчилося і краще б я помер. Проте мама не дала мені здатися. Я повністю відновився і зараз вже успішно інтегруюсь в соціум та повертаюсь до мирного життя. Нині я навчаюсь на спеціаліста з реабілітації і вже навіть здав першу сесію. А ще я повернувся до свого хобі - бальних танців

 — розповідає Георгій.

Наразі військового протезують — залишилося підігнати куксоприймач і навчитися користуватися біонічною рукою.

Нагадаємо, що військовий з Київщини повернувся на передову з біонічною рукою.


Читати "Моя Київщина" у Facebook