#

В Білій Церкві військовослужбовцю присудили два роки за наїзд на колегу

17.07.2019 10:36
В Білій Церкві військовослужбовцю присудили два роки за наїзд на колегу
Фото з мережі інтернет

За публічного обвинувачення військової прокуратури Білоцерківського гарнізону забезпечено завершення судового розгляду у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовця строкової служби у спричиненні смерті співслужбовцю через порушення правил водіння транспортної машини

Про це інформаційний портал "Моя Київщина" дізнався з листа від військової прокуратури. 

За публічного обвинувачення військової прокуратури Білоцерківського гарнізону забезпечено завершення судового розгляду у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовця строкової служби у спричиненні смерті співслужбовцю через порушення правил водіння транспортного засобу.

Як повідомив військовий прокурор Білоцерківського гарнізону Микола Синельников, 24.05.2018 на території однієї з військових частин, розташованих на території Білоцерківського гарнізону, під час руху вантажного автомобіля з боєприпасами, військовослужбовець строкової служби отримав тілесні ушкодження, від яких того ж дня помер у лікарні.

Встановлено всі об’єктивні обставини трагедії, зокрема те,що горе-водій зазначеного вантажного автомобіля, грубо порушуючи правила водіння транспортного засобу, проявив неуважність та безпечність відносно перевезення пасажирів, внаслідок чого військовослужбовець строкової служби, який перебував в кузові даного автомобіля під час його руху, був затиснутий між верхнім металевим перекриттям в’їзного отвору сховища та елементами зазначеного автомобіля, отримавши при цьому тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили загибель останнього.

Обвинувальний акт стосовно вказаного строковика направлено до Кагарлицького районного суду Київської області, який повністю підтримавши принципову позицію публічного обвинувача 15.07.2019 призначив винуватцю покарання – два роки за гратами.
Крім того, поза увагою прокурорів не залишилися факти недбалого ставлення військових службових осіб військової частини, які не вжили заходів для запобігання вказаних наслідків. Кримінальне провадження за вказаними фактами на даний час розслідується.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: