#

"Вікно життя" у Білій Церкві врятувало новонароджену дівчинку

04.07.2019 11:44
"Вікно життя" у Білій Церкві врятувало новонароджену дівчинку
Фото з мережі Інтернет

Голова постійної ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів Київської обласної ради Наталія Бігарі розповіла про відкриття соціального проекту "вікно життя" у Білій Церкві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

У розмові Наталія Бігарі розповіла, що раніше такі об’єкти існували при храмах і монастирях. Там жінки могли залишити новонароджених дітей, аби за ними доглядали монахині. Спочатку була ідея відкрити "вікно життя" при релігійних установах у Білій Церкві, але для уникнення непорозумінь між вірянами, було вирішено це зробити в пологовому будинку.

Для цього, за словами депутата, вона, разом із колегами, закупила обладнання для облаштування об’єкту. Його ціна становила близько 20 тис грн. Коли дитину кладуть у "вікно життя", черговий медперсонал відразу отримує сповіщення. Немовля оглядають, і якщо загроз здоров’ю чи життю немає, то його забирають у стаціонар.

За час функціонування цього проекту до боксу було покладено лише одну дівчинку близько двох тижнів тому. Її назвали Марійкою. Зараз вона здорова і під наглядом лікарів.

"Це кращий варіант, ніж коли дітей викидають на смітники, де антисанітарія, де спека, а мухи розносять різні хвороби. І, враховуючи, що зараз є велика проблема з безпліддям молоді, багато сімей готові всиновити дітей", - говорить Наталія Бігарі.

Нагадаємо, що раніше Наталія Бігарі вже розповіла про хід медичної реформи та проблеми реалізації другого етапу.

  

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: