#

Вирубка лісу на 13 млн грн: підозрюють посадовців Київщини (ФОТО)

23.07.2021 15:00
Вирубка лісу на 13 млн грн: підозрюють посадовців Київщини (ФОТО)
Фото з місця події

На Київщині слідчі повідомили про підозру сімом особам за фактом незаконної вирубки лісу на 13 млн грн збитків та попередили вирубку на 1,5 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

У 2020 році працівники Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Київлісозахист» вступили у змову з посадовцями Держпідприємства "СЛП Київоблагроліс". Вони підробили офіційну документацію, у якій зазначили про начебто негативний стан дерев на площі 1,1 га та необхідність їх санітарної рубки.

Проте ДБР спільно із Держекоінспекцією і Нацполіцією вчасно викрили злочинну групу та завадили незаконній порубці. Так правоохоронці попередили можливі збитки державі на суму 1,5 млн гривень.

19 липня 2021 року слідчі ДБР повідомили про підозру двом провідним інженерам-лісопатологам ДСЛП "Київлісозахист" та Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства у незаконній порубці лісу, вчиненій повторно за попередньою змовою осіб, що спричинило тяжкі наслідки, а також у службовому підробленні офіційних документів (ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 366 КК України) та чинному в.о. гендиректора "Київоблагроліс" у незаконній порубці лісових насаджень за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно (ч. 4 ст. 246 КК України).

Їм загрожує позбавлення волі до 7 років із позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки.

Процесуальне керівництво здійснює Київська обласна прокуратура, оперативне супроводження – Департамент забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними матеріалами Нацполіції України, ДБР та СБУ.

Нагадаємо, що 22 липня на Київщині оперативники ДБР викрили злочинне угруповання, яке вимагало гроші у поранених на фронті військовослужбовців.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: