#

Вишгородська "група" Владислава Дулапчія може бути причетною до пісочних війн в Бортничах, - ЗМІ

23.09.2021 18:30
Вишгородська "група" Владислава Дулапчія може бути причетною до пісочних війн в Бортничах, - ЗМІ
Фото з мережі Інтернет

Конфлікт навколо незаконного видобутку піску в Бортничах загострився, для залякування громадськості київських Бортничів залучається вишгородська "група" Владислава Дулапчія

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "kyiv.vip-zlo.in.uа".

У статті йдеться про те, що кияни домоглися зупинки земснаряду компанії "Гідромеханізація" на озері Витовець, але остання, схоже, не здається.

Зазнчається, що для відстоювання інтересів залучили тітушок та адміністративний вплив. Також несподівано сплив і "російський" слід — як то залучення для залякування громадськості київських Бортничів вишгородської "групи" Владислава Дулапчія, якого, як повідомляють ЗМІ, СБУ звинуватила у роботі на російські інтереси.

За інформацією державного інформагентства "Укрінформ" Дулапчій входив до групи, яка працювала на російські спецслужби та здійснював пошук зв’язків у органах місцевого самоврядування для прийняття "автономістських" рішень. Не дивлячись на це, сьогодні Владислав Дулапчій ходить з чиновниками "Гідромеханізаціі" до суду, хизується пістолетом та звинувачує журналіста Ярослава Терженеля в знищенні підприємства, яке, начебто, "чєсно і своєврємєнно платіт государству". Дулапчій стверджує, що Юрій Колодзян продає пісок дешевше, ніж конкуренти й в цьому вся проблема. А те, що видобуток здійснюється незаконно, без дозвільних документів — не згадує. А щоб мешканці київських Борничів не підіймали ці питання перед органами влади та правоохоронцями — "Гідромеханізація" і найняла Дулапчія, для якого такі специфічні "кампанії" є основним заробітком. В хід йдуть як залякування, так і брудні піар-кампанії. Так, наприклад, тому же Терженелю Дуламчій погрожував "зверненням голови".

Мешканці Бортничів звернулися до адвокатів аби через суд змусити Колодзяна відновити в районі спокій та безпеку: відшкодувати завдані та привести до ладу стан озера, виконати умови договору оренди та прибрати геть свій металобрухт.

Керівник адвокатського бюро, який захищає інтереси громадськості, Дениса Ципіна повідомив:

Застосування маніпулятивних піар-технологій, в тому числі і з використанням, начебто, громадських діячів, навряд чи допоможе цим підприємцям. У суді це може стати не тільки додатковим аргументом на користь держави та громади, а й підґрунтям для порушення кримінальної справи — як проти таких бізнесменів, так і у відношенні їх “захисників”, що погрожують журналістам та киянам фізичною розправою. Не виключено, що може бути ще стаття "Фінансування тероризму" — бо ж не дарма СБУ звинувачувала Дулапчія як агента впливу держави агресора. І приводом для розслідування як пов’язані бенефеціари незаконного видобутку піску в Бортничах з цими групами впливу.

Також нагадаємо, що в місті Вишгород під час патрулювання працівники поліції зупинили автомобіль Audi, водій якого хаотично рухався дорогою.

Читати "Моя Київщина" у Facebook