#

Вишгородський заповідник взяв участь в українсько-китайському мистецькому проекті (ФОТО)

20.07.2018 12:31
Вишгородський заповідник взяв участь в українсько-китайському мистецькому проекті (ФОТО)

Вишгородський історико-культурний заповідник активно долучається до процесу культурної дипломатії. Одне з підтверджень цьому – те, що ВІКЗ став одним із співорганізаторів низки українсько-китайських культурних проектів, які стартували 19 липня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Вишгородського історико-культурного заповідника

Один із них - виставка знаменитого китайського художника Лі Гена "Європейські враження китайського мандрівника", яка відкрилась у музеї історії Києва і на якій було представлено графічні роботи у монохромній чорно-білій гамі із зображеннями українських пейзажів і культурних об’єктів. Художники, мистецтвознавці, діячі науки і культури, які прийшли на виставку, високо оцінили майстерність Лі Гена, а також відзначили велике значення культурних обмінів для зближення України і Китаю.

"Ми приїхали в Україну, щоб представити величезний виставковий проект Китайської державної академії живопису", - зауважив заступник директора Китайської національної академії живопису Чжан Цзянчжоу та віце-президент Пекінської академії живопису та каліграфії Алан Юй.

Лі Ген під час відкриття виставки поділився своїми думками і враженнями. Також він щиро спілкувався з відвідувачами, і дав автограф Вишгородському історико-культурному заповіднику.

Як розповіла мистецтвознавець, заслужений працівник культури України Валентина Єфремова, яка тісно співпрацює з китайськими митцями, і є членом художньої ради музею тараса Шевченка у Пекіні, коли організовували виставковий проект китайських художників у Києві, вона запросила до співпраці директора Вишгородського історико-культурного заповідника, кандидата історичних наук Владу Литовченко.

"Це тому, що Вишгородський історико-культурний заповідник є справді перлиною української історії і культури", - зауважила Валентина Єфремова.

Також у цей день низка заходів відбулася в Національному музеї Тараса Шевченка.

Знаковою подією дня стало відкриття Київського центру Китайської державної академії живопису. Відповідний договір підписали Генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус та заступник директора Китайської національної академії живопису Чжан Цзянчжоу. Після церемонії відкриття відбулась конференція "Китайський традиційний живопис у контексті глобалізації", де українські і китайські художники і мистецтвознавці під час фахової дискусії обмінялися думками.

Також приємною несподіванкою заходу стало вручення Владі Литовченко Ордена святої великомучениці Варвари. Цю приємну місію здійснила Заслужений працівник культури України Зоя Ружин.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: