#

Вишгородського суддю звільнили через рішення по "майданівцях"

28.06.2018 08:41
Вишгородського суддю звільнили через рішення по "майданівцях"

Вчора, 27 червня, Вища рада правосуддя звільнила Володимира Підкурганного з посади судді Вишгородського районного суду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Вищої ради правосуддя

Дисциплінарну справу стосовно судді Вишгородського районного суду Київської області Володимира Підкурганного було відкрито за заявами голови ГС "Українська спілка Автомайдан" Андрія Михайловського про проведення спеціальної перевірки згідно із Законом України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

У заявах Михайловський зазначив, що суддя прийняв рішення про накладення адміністративних стягнень на осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період із 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

Зазначено, що суддя позбавив Михайловського права керування транспортними засобами на підставі статті 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема за невиконання водієм вимог працівника міліції про зупинку транспортного засобу.

Саме через дане рішення суддя мусив пройти перевірку відповідно до пункту 4 частини першої статті 3 Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

12 червня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення судді Вишгородського районного суду Київської області Володимира Підкурганного на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

"Дисциплінарне провадження щодо судді Підкурганного В.В. здійснено згідно з передбаченою чинним законодавством України процедурою. Рішення про притягнення судді Підкурганного В.В. до дисциплінарної відповідальності ухвалено Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя у межах визначених законом повноважень", – повідомив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Зважаючи на наведене, Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Підкурганного Володимира Володимировича з посади судді Вишгородського районного суду Київської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: