#

Вишиванка з музею у Великій Димерці підніметься в небо на борту відновленої "Мрії" - командир екіпажу

04.01.2024 21:00
Вишиванка з музею у Великій Димерці підніметься в небо на борту відновленої "Мрії" - командир екіпажу
Фото з місця події

28 грудня до приватного музею народної вишивальниці, почесної громадянки Броварщини Ніни Федірко завітав Дмитро Антонов – командир екіпажу найбільшого в світі транспортного літака АН-225 "Мрія"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на телеграм-канал Трибуна-Бровари.

Саме цей літак російські окупанти знищили в Гостомелі на початку повномасштабного вторгнення 27 лютого 2022 року. 

Разом із Наталією Роговою – керівницею місцевого фольклорного колективу "Гречаники", де співає і Ніна Федірко, вишивальниця та Дмитро Антонов згадали чудові часи, коли "Мрія" била світові рекорди. А також той чорний день, коли російські війська знищили літак в ангарі.

Як і усім своїм почесним гостям, Ніна Іванівна подарувала Дмитру Антонову лляну вишиту сорочку з оригінальним доповненням – ліворуч на сорочці красувалась вишита "Мрія".

Командир екіпажу найбільшого в світі літака нагадав усім, що "Мрію" обов’язково відновлять та пообіцяв, що подарована йому сорочка на новій "Мрії" обов’язково підніметься на висоту близько 11 км. 

Своєю чергою Дмитро Антонов подарував народній майстрині-вишивальниці макет "Мрії" – літака, у якому він налітав понад 5 тис. годин, 2 тис. годин із яких були в якості командира легендарного повітряного судна. Також пілот презентував Ніні Федірко великі фотографії екіпажу лайнера із надписами на пам’ять.

Читати "Моя Київщина" у Facebook