#

Вихованці дитбудинку "Надія" на Київщині можуть залишитися без харчування

25.10.2023 20:30
Вихованці дитбудинку "Надія" на Київщині можуть залишитися без харчування
Фото з мережі інтернет

Калитянська селищна рада на Київщині вже п’ять місяців не може проголосувати за перерозподіл коштів, необхідних для належного функціонування Дитячого будинку "Надія", що у селі Мокрець Броварського району 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. 

У дитячому будинку виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах. Директор установи скаржиться на брак коштів, через що робота закладу та безпечне перебування у ньому вихованців опинилися під загрозою. З травня 2023 року фінансування дитячого будинку заблоковане, адже депутати Калитянської селищної ради з різних причин ігнорують це питання.

Як результат, адміністрація закладу не має змоги не тільки вчасно виплачувати співробітникам заробітну плату, а й забезпечувати функціонування закладу.  Адміністрація наголошує, що у разі несплати боргу (а це 140 тис. грн за п'ять місяців) у найближчий термін, постачальник може припинити постачання продуктів харчування. 

Директор Дитячого будинку "Надія" у вересні 2023 року звертався з офіційними листами до Начальника відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Калитянської селищної ради, де інформував, що загальна сума заборгованості за різними статтями витрат з травня по вересень нараховує більше як пів мільйона гривень. Однак заплановане II пленарне засідання 69-ї позачергової сесії Калитянської селищної ради VIIІ скликання знову не відбулося.

За словами директора дитячого будинку та на підставі наданих ним документів, заклад наразі функціонує лише на ентузіазмі працівників, підтримці благодійників, але аж ніяк не завдяки місцевій селищній раді, результатом діяльності якої мало б бути поліпшення життя всіх мешканців громади, у тому числі дітей, які проживають в інституційних закладах на її території. 

Уповноважений закликав Калитянську селищну раду Броварського району Київської області своєчасно ухвалювати рішення, від яких залежить життя та здоров’я дітей громади і якнайшвидше в належний спосіб задовольнити потреби вихованців Дитячого будинку "Надія".  

Нагадаємо, що поліція Київщини скерувала до суду обвинувальний акт відносно зловмисника, який присвоїв майже 200 тис грн під час відбудови пошкодженого окупантами навчального закладу Броварського району.

Читати "Моя Київщина" у Telegram