#

Влада має дбати про поліпшення якості освіти, а не економити кошти на дітях та вчителях, - "Наш край"

19.07.2021 14:30
Влада має дбати про поліпшення якості освіти, а не економити кошти на дітях та вчителях, - "Наш край"
Даніель Дунаєв

Нещодавно стало відомо, що виконком Калинівської селищної ради ухвалив рішення про закриття старших класів у Данилівській, Калинівській, Плесецькій та Малосолтанівській загальноосвітніх школах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Депутат від "Нашого краю" в Калинівській селищній раді Даніель Дунаєв заявив:

За оптимізацією шкільної мережі часто стоїть не турбота про доступність та покращення якості освіти, а спосіб зекономити кошти та перерозподілити їх на інші видатки.

Далі говориться, що виконком Калинівської селищної ради ухвалив рішення про закриття старших класів у Данилівській, Калинівській, Плесецькій та Малосолтанівській загальноосвітніх школах. Учням запропонували переходити до Калинівського опорного ліцею, відстань до якого з найвіддаленішого села близько дванадцяти кілометрів поганими дорогами. Таке рішення було ухвалено без будь-яких попереджень та громадських обговорень, що викликало невдоволення місцевих мешканців. 

 Даніель Дунаєв сказав:

Такі важливі питання обов’язково мають обговорюватися з громадою, а не самостійно ухвалюватися чиновниками. Водночас, дуже прикро, що план оптимізації мережі закладів освіти сесією селищної ради було розглянуто з порушенням регламенту. Це питання пройшло схвалення лише комісією з питань бюджету та фінансів, а на розгляд профільної комісії навіть не виносилося.

На кінець він наголосив, що замість скасування незаконного рішення виконкому рада його підтримала, знехтувавши інтересами громади. 

Нагадаємо, що 17 червня до Калинівської ОТГ Фастівського району завітали журналісти телеканалу "ІНТЕР", аби взяти інтерв'ю у представників влади щодо закриття 10-11 класів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: