#

Власник "шубного" бізнесу завдав державі мільйонні збитки

10.05.2018 13:43
Власник "шубного" бізнесу завдав державі мільйонні збитки

Сьогодні, 10 травня, у прокуратурі повідомили про підозру приватному підприємцю, який, займаючись пошиттям та реалізацією виробів із хутра з мільйонними статками, три роки ухилявся від сплати податків, чим завдав державі збитків майже на 3 мільйони гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що 42-річний приватний підприємець, який займався пошиттям та реалізацією виробів із хутра, протягом 2015 – 2017 років умисно ухилився від сплати до бюджету податку на додану вартість,  податку з доходів фізичних осіб та єдиного податку.

Так, чоловік організував виробництво з пошиття виробів із хутра з використанням найманої праці, однак без відображення у офіційному обліку та податковій звітності відомостей пов’язаних із обчисленням та сплати податків до бюджету,  маючи на меті приховати дійсний об’єм виробництва та обсяг готової продукції, яка підлягає реалізації.

У подальшому, в період з 2015 по 2017 роки, підприємець здійснював реалізацію виготовлених виробів із хутра через численні торгівельні приміщення у місті Києві та інтернет-магазин. За вказаний період підприємець заробив понад 14 млн гривень, з метою ухилення від сплати податків, у порушення вимог Податкового кодексу України, подавав до контролюючого органу податкові недоствовірні декларації про майновий стан і доходи, що призвело до ненадходження в бюджет податків на суму майже 3 млн грн.

Прокурором у кримінальному провадженні заявлено позов на вказану суму.

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 (умисне ухилення від сплати податків, вчинене особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи,  що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах) КК України.

Підозрюваному загрожує покарання у виді штрафу до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: