#

Власника заводу "Росава" заочно арештували

03.12.2019 10:38
Власника заводу "Росава" заочно арештували
Костянтин Жеваго

Стало відомо, що колишнього народного депутата та мільярдера Костянтина Жеваго, якого підозрюють в організації розтрати майна банку "Фінанси та Кредит", арештували

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB.ua".

Слідчий суддя задовольнив клопотання прокурора ГПУ про обрання для Жеваго запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"У зв'язку із систематичною неявкою в орган попереднього розслідування його оголошено в міжнародний розшук, і слідчий суддя дав дозвіл на його затримання. Зазначена постанова суду про обрання запобіжного заходу є підставою для затримання підозрюваного за межами України і видачі такої особи компетентним органам", - йдеться в повідомленні.

Також нагадаємо що, 9 жовтня Жеваго було оголошено в розшук Державним бюро розслідувань України у зв'язку з підозрами в розтраті 2,5 млрд гривень банку "Фінанси та Кредит", визнаного банкрутом у 2015 році. У вересні Жеваго не прийшов у ДБР на вручення підозри, після чого бюро оголосило його в нацрозшук.

Крім того, Жеваго також закидають декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 Кримінального кодексу), а саме: відсутність у декларації відомостей про фінансові зобов'язання на суму понад 10 млн гривень у 2015 і 2016 роках, а також понад 9 млн гривень у 2017 році.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: