#

Власники паїв на Київщині зможуть вільно розпоряджатись своєю землею

02.02.2021 12:30
Власники паїв на Київщині зможуть вільно розпоряджатись своєю землею
Фото з мережі Інтернет

На Київщині власники земельних паїв зможуть самостійно вирішувати, що робити з власною землею, якщо раніше вони могли обробляти її власноруч чи здавати в оренду, то через кілька місяців зможуть офіційно навіть продавати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Кожна людина повинна мати право вільно розпоряджатись своїм майном. Завдяки впровадженню земельної реформи така можливість з’явиться й у наших власників паїв. Раніше вони могли лише або самотужки користуватись землею, якою володіють, або здавати в оренду. Натомість уже влітку їх спроможності стануть набагато ширшими, – повідомив очільник облдержадміністрації Василь Володін.

Відкриття ринку землі в Україні заплановане на 1 липня.

При цьому продавати земельні ділянки зможуть виключно власники паїв. Слід зазначити, що відчуження таких земельних ділянок на користь юридичних осіб залишається під забороною до 1 січня 2024 року, крім переходу до банків права власності на земельні ділянки як предмет застави, спадщини, обміну та відчуження земельних ділянок для суспільних потреб.

Натомість державна та комунальна землі, згідно з законом, до продажу заборонені.

Також нагадаємо, що у Київській області затвердили Програму будівництва й ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2021-2023 роки.

Читати "Моя Київщина" у Telegram