#

В.о. голови Київської ОДА та очільник МОЗу перевірили лікарні під Києвом (ФОТО)

26.04.2020 10:30
В.о. голови Київської ОДА та очільник МОЗу перевірили лікарні під Києвом (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 25 квітня, очільник Міністерства охорони здоров‘я України Максим Степанов і т.в.о. голови Київської облдержадміністрації Василь Володін перевіряли роботу медичних закладів Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київська обласна державна адміністрація" у Faсebook.

Вони побували в Центральній районній лікарні Києво-Святошинської райради, Київській обласній дитячій лікарні та Київському обласному фтизіатричному центрі в м. Боярка де поспілкувалися з медиками, щоб пересвідчитися, як відбувається на місцях другий етап медичної реформи, вислухали думки та пропозиції лікарів з цього приводу. Крім того, ознайомилися з підготовкою медичних установ до прийому пацієнтів хворих на COVID-19. Оглянули палати, обладнання, в тому числі нове, встановлене вже під час епідемії коронавірусу.

Міністр охорони здоров‘я повідомив, що ведеться робота над тим, щоб не допустити закриття лікарень і скорочення медиків, а також над тим, щоб підвищити рівень заробітної плати та якість медичних послуг.

"Я хочу бути відвертим і розповідати про реальний стан справ: які є прорахунки в медичній реформі, що потрібно зробити для їх виправлення, який в нас план і як ми будемо його втілювати. Наше завдання – завершити медичну реформу не зі скороченими медичними працівниками, не з просто з існуючими заробітними платами, а з зарплатами, які будуть набагато вищими. Щоб у нас була медицина, якою ми будемо пишатися, яка на 100% допомагатиме усім українцям”, - підкреслив Максим Степанов.

Він повідомив, що Міністерство охорони здоров‘я наголошує на тому, що реформа має відбуватися таким чином, щоб від цього виграли як пацієнти, так і медичні працівники України.

"Обласна влада зі свого боку зараз робіть все необхідне для підтримки наших медиків, які зараз працюють в надскладних умовах пандемії коронавірусу. У нас вже є певні напрацювання з координації зусиль держави, обласного бюджету, соціально відповідального бізнесу для забезпечення лікарень всім необхідним обладнанням і засобами особистої безпеки. Таке співробітництво вже дає гарні результати, які підуть на користь лікарням, медикам і звичайно врятує багато життів ваших пацієнтів. Дякую за вашу роботу, шановні лікарі. Бережіть себе", - звернувся до присутніх медиків Василь Володін

Нагадаємо, що станом на 26 квітня у Київській області зафіксовано 542 випадки захворювання на коронавірус.

Читати "Моя Київщина" у Telegram