#

В.о. мера Білої Церкви забезпечив 2203 FPV-дрона для 72 та 114 бригад

29.04.2024 19:02
В.о. мера Білої Церкви забезпечив 2203 FPV-дрона для 72 та 114 бригад
Фото з місця подій

Білоцерківська громада, за ініціативи в.о. мера Білої Церкви Володимира Вовкотруба, закупила і передала 2 203 «пташки»

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови КОВА.

2203 "пташки" закупили коштом громади. Вони вже нищать ворога та зберігають життя наших захисників та цивільного населення. 

Вдячні районам, громадам, благодійникам, які лише збільшують таку допомогу для наших підшефних бригад – 72 ОМБр та 114 ТРО. 

Потреба у дронах зростає щодня. Ми всі  розуміємо — що активніше допомагатимемо, то швидше змінимо хід війни та наблизимо Перемогу! 

Вдячний нашим військовим за героїзм та міць!

- зазначив у своєму дописі Руслан Кравченко, голова Київської обласної військової адміністрації.

Пригадаємо, що ще наприкінці 2023 рокув, в найбільшому місті столичного регіону, відбулися партійні ротації. Тоді одіозного тікток-воїна Дмитра Киришуна усунули з посади секретаря міськради, а на його місце призначили Володимира Вовкотруба, який сьогодні виконує обов'язки мера. Про це в політичному бомонді говорили "так зійшлися зірки", натякаючи, що новопризначенець – черговий випадковий пасажир на швидкісному білоцерківському потязі. Чи так це та чого очікувати від Вовкотруба - детельніше читайте в матеріалі "Моєї Київщини".

Варто зауважити, що громада Білої Церкви, з початку повномасштабного вторгнення активно допомогає ЗСУ. А їх мер Геннадій Дикий  30 березня повідомив, що вступив до ЗСУ. Таке рішення він аргументував тим, що має звання офіцера та військову спеціальність, яка стосується протиповітряної оборони. Він запевнив, що Біла Церква розвивається у правильному напрямку, місто має міцні позиції, розвивається бізнес та створюються нові робочі місця. Управлінська команда у місті працює злагоджено.

Та все ж, за Диким досі тягнеться не закрита справа, яка бере свій початок ще з 2018 року. Тоді очільник міста вступив у злочинну змову з власником нерухомості та за 24 млн грн  та придбав недобудову для потреб міста. Аби приховати переплату співвласник приміщення забезпечив підроблення звіту про оцінку майна. Зі свого боку мер міста, зловживаючи службовим становищем, забезпечив розгляд та голосування за прийняття рішення про надання дозволу на придбання цих приміщень депутатами міськради. 

Водночас активіст та журналіст Володимир Гайдамачук писав:

Всі знають, що Біла Церква допомагає армії чи не найбільше середмістя області. І це теж завдяки принциповій позиції мера. Поінформовані люди кажуть, що це його свідомий вибір і намір такий він мав вже давно. Це знають всі близькі до нього люди, але через певні причини він не зробив цього раніше. 
 Він навіть не відзначав свій ювілей, а поїхав до місця служби на Донецький напрямок.
Читати "Моя Київщина" у Facebook