#

Водойми Київщини поповнилися понад 7 тоннами риби (ФОТО)

02.04.2021 10:45
Водойми Київщини поповнилися понад 7 тоннами риби (ФОТО)
Фото з місця події

У Київській області розпочався сезон зариблень, тож 30-31 березня відбувся перший у цьому році захід із вселення водних біоресурсів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Управління Державного агентства рибного господарства у місті Київ та Київській області

У Косівське водосховище, розташоване на річці Рось біля села Косівка Володарського району випустили 6 637, 7 кг однорічок, наважкою 60-80 грамів.

До ставу, розташованого на річці Роська в селі Теліжинці Тетіївського району вселили 925 кг водних біоресурсів: товстолоб – 22 000 екз. (550 кг), короп – 11 000 екз. (275 кг), білий амур – 4 000 екз. (100 кг). Вага одного екземпляра молоді риби становила 25 грамів.

Контроль за даним заходом здійснювали рибпатрульні та іхтіологи Управління Державного агентства рибного господарства у Києві та Київській області.

Зариблення здійснювалося за рахунок коштів спеціального товарного рибного господарства (СТРГ) відповідно до науково-біологічного обґрунтування водойм.

Відбулося 100-відсоткове вселення у дані водойм необхідною кількістю водних біоресурсів відповідно до Режиму рибогосподарської експлуатації водойми. Наступне зариблення очікуємо у 2022 році, - прокоментував начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Також нагадаємо, що на території Київської області з 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов риби, мова йде лише про промислове рибальство, підводне полювання та змагання зі спортивного рибальства.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: