#

Водопостачання у центрі соціальних послуг у Баришівському районі функціонує на сонячній енергії

09.08.2019 16:55
Водопостачання у центрі соціальних послуг у Баришівському районі функціонує на сонячній енергії
Реконструйована будівля

У селі Перемога Баришівського району завершили реконструкцію постачання гарячої води з використанням сонячної енергії у стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового проживання самотніх та непрацездатних громадян

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Баришівського вісника" у Facebook.

Джерелами фінансування проекту із енергозбереження та модернізації комунальної соціальної установи стали німецький фонд «NAKOPA» (80%), бюджет громади Пуллаха (10%) і місцевий бюджет (10%).

Сонячні колектори розмістили на даху приміщення пральні та котельні. Слід зазначити, що вага кожної секції – 110 кг, а їх встановлено 12, тому дах будівлі теж довелось реконструювати. Об’єми нагрівання води становлять 2,5-3 тони гарячої води на добу, а енергоспоживання максимально скоротили, так, що воно становить близько 300 Ват на годину.

Задля поліпшення контролю якості обслуговування сонячних батарей, над ними встановлено камери. А гарантія з сервісним обслуговуванням становить 25 років. За попередніми підрахунками, проект, який обійшов майже в мільйон гривень, має окупитись за 6 років і 3 місяці.

Нагадаємо, що найближчим часом відбудеться суд над затриманими живодерами, які у Баришівці морили голодом тварин.  

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: