#

Володимир Карплюк презентував свою книгу "Люди невсеодно. Розвиток міст" (ФОТО)

28.07.2023 18:00
Володимир Карплюк презентував свою книгу "Люди невсеодно. Розвиток міст" (ФОТО)
Фото з місця події

У найстарішій київській книгарні "Сяйво книги" презентували книгу "Люди невсеодно. Розвиток міст"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Автор книги – мер Ірпеня 2014-2018 років, голова Інвестиційної ради Ірпеня, СЕО Товариства "ВІДВАЖНИХ" та засновник Фонду відновлення Ірпеня Володимир Карплюк.

Книга "Розвиток міст" – це унікальна "методичка" для міського голови, державного управлінця, чиновника різного рівня. Це відверта розмова людини з системи міської влади про реальний стан речей у місцевому самоврядуванні. Це можливість читачеві не втратити час на пошук рішень – більшість із них вже "підказані" автором книги.

Є дуже багато простих інструментів, завдяки яким ми всі будемо кращими. Всі наші громади та міста можуть дуже швидко стати кращими. Україна - унікальна країна, у нас дуже багато грошей, можливостей та талановитих людей. Просто потрібно декілька чітких, дієвих інструментів і ми просунемося набагато вперед

 - зазначив автор книги Володимир Карплюк.

Я хотів би сказати чотири слова про цю книжку. Це — лідерство, це — інновації, це — командна робота і це — міжнародна суб’єктність. Представляючи кафедру менеджменту інноваційної та інвестиційної діяльності університету Шевченка, я обов’язково буду цю книгу рекомендувати всім слухачам державних програм і програм з менеджменту

-підкреслив доктор економічних наук, завкафедри менеджменту інноваційної та інвестиційної діяльності КНУ ім. Т. Г. Шевченка Максим Ситницький.

Високо оцінив книгу Ірпінський міський голова Олександр Маркушин:

Для управлінця це дуже корисна інформація. Ті, хто хочуть розвиватися, будуть використовувати її. Ті, хто не хоче розвиватися, то ця книжка не для них.

На думку Володимира Карплюка, секрет успіху громади – у людях. Тим, хто управляє містом і доглядає за ним має бути не все одно все: від кинутого папірця на тротуарі до стану доріг та розвитку освіти, медицини, культури.

Підтримує цю думку і депутат Ірпінської міської ради Олександр Пащинський:

У цій назві дуже багато закладено. Від людини дуже сильно залежить саме реалізація планів, дій. Одне діло — сказати, інше діло — реалізувати якийсь проєкт.
Колись він мені сказав таку фразу: якщо тобі подобається це, ти хочеш допомогти людям і кожного дня, коли ти приходиш на роботу зранку, ти це бажаєш, то тоді ти на своєму місці, ти можеш виконувати функції місцевого управлінця. А коли ти прокинешся і відчуєш, що тобі це набридло, ти не хочеш спілкуватися з людьми, — кидай цю справу

 - розповів керуючий справами виконкому Ірпінської міськради Дмитро Негреша.

Значну частину книги "Люди не все одно" займають фотографії Ірпеня. Як доказ того, що інструменти управління, запропоновані автором працюють.

Дмитро Чистяк, письменник, професор, заступник голови НСПУ, секретар Європейської академії наук переконаний:

Ми, спілкуючись із громадою, з керівництвом громади, побачили, наскільки динамічно розвивається Ірпінь, наскільки у культурній сфері це, справді, сучасне місто, яке має хороші міжнародні зв’язки. Це дуже важливо.
Зараз ми стоїмо на презентації книги, лунає тривога. Але ми живемо. Це основне, що ми можемо робити нині. Не чекати поки закінчиться війна, не чекати поки ми переможемо. А жити, творити книжки, створювати музику і працювати на перемогу. Я сподіваюся, що після книжки буде музика, бо Ви живете і живете з книжкою, словом, музикою. Дай Боже!

 - зазначив під час презентації книги Валерій Харчишин, фронтмен гурту "Друга Ріка".

Іван Степурін, директор видавництва "Саміт-книга", яке видало книгу "Люди невсеодно. Розвиток міст" підкреслив:

Я вважаю, що Ірпінь — зразкове місто. Місто прогресивне, місто-сонце. За це велика подяка Володимиру Андрійовичу.
Приємно, що автор книги "Люди невсеодно. Розвиток міст" Володимир Карплюк - наш випускник, який свого часу працював викладачем університету. Це його перша книга, тому сподіваюся, що вона матиме продовження у нових його працях і буде видана додатковим накладом та різними мовами. У наших планах - провести презентацію книги для студентів та викладачів ДПУ

 - зазначив ректор Державного податкового університету Дмитро Серебрянський.

Упорядником книги Володимира Карплюка "Люди невсеодно. Розвиток міст" став Петро Щербина – продюсер фільму "Форпост Ірпінь" та автор книги "Битва за Ірпінь", виданої тим же видавництвом "Саміт-книга" українською та англійською мовами.

Прочитати книгу "Люди невсеодно. Розвиток міст" найближчим часом можна буде у форматі онлайн в інтернеті. Також вона з’явиться в ірпінській міській бібліотеці. Володимир Карплюк же зізнається, що працює над новим літературним проєктом. Але цього разу художнім.

Автор книги "Розвиток міст" Володимир Карплюк – успішний державний управлінець, громадський діяч та підприємець. За час його роботи на посаді мера Ірпеня, що на Київщині, бюджет розвиток міста зріс у 40 разів, а сам Ірпінь всього за 5 років із сірого занедбаного населеного пункту перетворився на сучасне, доглянуте, чисте, безпечне місто із неймовірно красивими парками, площами, набережною.

Володимира Карплюка обирали мером Ірпеня у 2014-2018 роках. З того часу усі міські голови Ірпеня обиралися виключно від створеної ним політичної сили "Нові Обличчя", від якої також обирали найбільшу кількість депутатів міськради. З 2018 року Карплюк очолює Інвестиційну раду Ірпеня та успішно веде власний бізнес. У серпні 2022 року очолив Київське обласне представництво Конфедерації будівельників України.

У лютому-березні 2022 року під час бойових дій на Київщині він залишався в місті, а після деокупації Ірпеня створив "Фонд відновлення Ірпеня" та ініціював проєкт відбудови міста Irpin Reconstruction Summit. У січні 2023 року увійшов у "ТОП-8 представників бізнесу, які вкладають у відбудову Київщини після деокупації" згідно з рейтингом інтернет-видання "BigKyiv".

Нагадаємо, що в Ірпінському ліцеї відбулася презентація фільму "Незламна фортеця "Мрія".


Читати "Моя Київщина" у Telegram