#

Ввозили в Україну 20 кг сировини щомісяця: у Києві СБУ викрила міжнародний наркоканал (ФОТО)

30.11.2021 10:00
Ввозили в Україну 20 кг сировини щомісяця: у Києві СБУ викрила міжнародний наркоканал (ФОТО)
Фото з місця подій

Служба безпеки України викрила у Києві потужний міжнародний канал постачання в Україну сировини для виготовлення кокаїну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ГУ СБ України у м. Києві та Київській області" у Facebook.

Сировину для виготовлення кокаїну доставляли в Україну із Республіки Перу. Було встановлено, що організував наркоканал 41-річний мешканець столиці. Його спільник – громадянин Росії, був кур’єром, який, отримував міжнародні відправлення через різні поштові відділення.

Попередньо, щомісяця організатор ввозив в Україну майже 20 кілограмів нарковмісної сировини. Вартість однієї партії становить 50 тисяч доларів США. Зловмисник був затриманий співробітниками СБУ після отримання кур’єром чергового міжнародного відправлення – понад 10 кг забороненої речовини.

У результаті обшуків за місцем проживання зловмисника у Києво-Святошинському районі було виявлено та вилучено 30 розфасованих пакетів із листям коки.

Затриманому було повідомлено про підозру за ч 2 ст 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі триває слідство, встановлюються канали збуту наркосировини та інші учасники, причетні до організації та функціонування каналу.

Нагадаємо, що на Київщині правоохоронці продовжують виявляти підбробні водійські посвідчення.



Читати "Моя Київщина" у Telegram