#

Хор імені Григорія Верьовки виступив просто неба для мешканців Бородянки

02.02.2024 13:30
Хор імені Григорія Верьовки виступив просто неба для мешканців Бородянки
Фото з місця події

Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки виступив у Бородянці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Укрінформ.

Виступ став демонстрацією поваги та підтримки мешканцям Бородянки, які пережили жахливу та руйнівну окупацію.

Бородянка зазнала жахливої руйнації. Дуже постраждала соціальна інфраструктура, зокрема, повністю або частково було зруйновано 2234 об’єкти. Понад 5000 мешканців громади не можуть повернутися додому через відсутність житла, адже досі не відновлено 28 багатоповерхових та 1062 приватних будинків

 - розповіла Ірина Захарченко.

Композиція "Реве та стогне Дніпр широкий" у виконанні хору прозвучала біля пошкодженого пам’ятника Тарасові Шевченку, якому окупанти тричі прострелили голову, на фоні напівзруйнованого палацу культури імені Т. Шевченка.

Сам імпровізований концерт хор дав у напівзруйнованому дворі біля графіті художника Бенксі "Хлопчик перемагає чоловіка, схожого на путіна".

Основна ідея концерту хору імені Г. Верьовки в Америці - через тяглість традицій продемонструвати, що фундаментальні цінності українців є частиною культурної та інтелектуальної скарбниці світу, розповісти через мистецтво співу, танцю, візуальної складової проєкту, як випробування війною сприяє згуртуванню нації заради перемоги і наскільки ця перемога важлива для майбутнього всього людства.

Нагадаємо, що переселенці з Донбасу відкрили благодійний фонд на Київщині.


Читати "Моя Київщина" у Telegram