#

Як у Чорнобильському заповіднику тварини пережили зиму (ФОТО)

05.03.2021 09:00
Як у Чорнобильському заповіднику тварини пережили зиму (ФОТО)
Фото з місця події

У Чорнобильському заповіднику розповідають, що копитні тварини, які мусять добувати їжу з-під снігу, задовільно перенесли зимівлю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника у Facebook.

Проаналізувавши чимало слідів копитних на заповідній території, науковці Чорнобильського заповідника дійшли висновку, що зимівля тварин минула задовільно: ні олені, ні, особливо, здичавілі корови від голоду не загинули, – пишуть в повідомленні.

На сторінці заповідника розповідають, що найкраще зиму пережили лосі, які мають довгі ноги та харчуються гіллячками. Також  непогано почуваються коні й олені – вони здатні розгрібати сніг копитами, тоді як корови й бики не можуть стояти на трьох ногах, а тому розгрібають сніг мордою, що не дуже зручно.

Так, інколи вони голодували, але подібні проблеми часто запрограмовані в екології виду. Саме для цього тварини накопичують на зиму запаси жиру, що дає змогу їм без особливих проблем пережити складну зиму. Це підтверджують результати цьогорічної зимівлі звірів у заповіднику, –  підкреслюють науковці.

Фахівці нагадали, жир для тварин є не тільки захистом від голоду, а й ефективним обігрівачем тіла, який здатний при розпаді виділяти багато тепла.

Нагадаємо, що 24 лютого Кабмін проголосував за обрання голови Державного агентства України з управління зоною відчуження.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: