#

Єдиний внесок в партію "Народного фронту" зробив син екс-губернатора Присяжнюка

19.07.2018 11:49
Єдиний внесок в партію "Народного фронту" зробив син екс-губернатора Присяжнюка

На кожного працівника партії припадає по 24 квадратних метри у просторих партійних офісах Політична партія «Народний фронт» в 2017 році отримала найбільше коштів з державного бюджету серед всіх 352-х партій за всю історію нашої країни – 113,8 млн грн. Але судячи з останніх рейтингів, які оприлюднюють різні соціологічні організації, довіри громадян політичній силі це не додало

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

У 2016 році Центр «Ейдос», проаналізувавши діяльність парламентських партій за рік, вже надавав, в тому числі і «Народному фронту», рекомендації, як покращити свою діяльність та зробити її більш відповідною до норм закону. Партії Яценюка і Авакова рік тому рекомендували зареєструвати в установленому порядку регіональні осередки. Проте в 2017 році жодної місцевої організації зі статусом юридичної особи зареєстровано не було: абсолютно вся діяльність відбувається тільки через центральну організацію партії. Кількість працівників секретаріату «Народного фронту» на кінець 2017 року становила 630 осіб, що найбільше серед всіх партій України, принаймні виходячи з офіційних звітів. Нагадаємо, на кінець 2016 року в партії працювала 601 особа.

В 2017 році «Ейдос» рекомендував партії запровадити традицію збору партійних внесків та залучити диверсифіковані джерела доходу. У результаті єдиний грошовий внесок в майже 6 тис грн на користь партії за два роки зробив лише Олександр Присяжнюк, син регіонала Анатолія Присяжнюка, який був головою Київської обласної державної адміністрації за часів Януковича. Попри низькі суми внесків від фізичних та юридичних осіб, значно зросла сума спонсорських внесків на користь «Народного фронту»: якщо в 2016 році ця цифра становила 44 тис. грн, то в 2017-му – майже 450 тис. Під спонсорськими внесками у випадку цієї політичної сили маються на увазі оренда нерухомого майна вартістю нижче ринкової, коли юридичні та фізичні особи здають в оренду своє майно дешевше, ніж в середньому на ринку, або й взагалі надають безкоштовно. Загало, декларування цього внеску більшістю партій не практикується, тому це можна назвати позитивним моментом, що значно додає балів партії і її звітності. Більше того, слід врахувати, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) станом на кінець 2017 року не розробило методології визначення самого поняття «спонсорство», хоч стаття 14 Закону «Про політичні партії в Україні» їх це зобов’язує.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: