#

З мера Ірпеня Карплюка зняли одну з декількох кримінальних справ (ДОКУМЕНТИ)

11.05.2018 12:47
З мера Ірпеня Карплюка зняли одну з декількох кримінальних справ (ДОКУМЕНТИ)
Володимир Карплюк

Незважаючи на наявність ознак кримінального злочину і експертного висновку, справу стосовно мера Ірпеня закрили

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Коментарии".

У травні по відношенню до мера Ірпеня Володимира Карплюка було закрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки).

Нагадаємо, 31 серпня 2017 прокурор Київської області повідомив про підозру Ірпінському міському голові в скоєнні цього кримінального злочину.

 

Карплюка звинувачували в тому, що в наслідок службової недбалості в результаті аварії на будівництві одна людина загинула на місці події, а інший отримав важкі тілесні ушкодження. Однак, незважаючи на всі ознаки кримінального злочину і наявний експертний висновок, який підтверджує вину Карплюка, досудове розслідування, яке знаходилося на контролі заступника Генерального прокурора України, тривало до 30 квітня 2018 року.

Весь цей час справа була на контролі у Генеральної прокуратури, рішенням якого займався екс-прокурор Київської області Олександр Гардецький, відомий як представник тіньової прокуратури, що спеціалізується на вирішенні питань, пов'язаних з перекваліфікацією кримінальних справ на користь фігурантів , уникнення кримінальної відповідальності, сприяння окремим представникам бізнесу і криміналітету в протиправному заволодінні майном привабливих у комерційному сенсі підприємств.

 

Серед зв'язків Гардецького варто відзначити Баганця О.В. (Екс-адвокат Луценка), голови Генеральної інспекції ГПУ Уварова В.Г., заступника голови КДКП ГПУ Шемчук В.В., голови національної поліції України Князєва С.Н., начальника ГУ ПП в Київській області Ценова Д.М.

Варто відзначити, що генеральна прокуратура передала справу Ірпінського мера в місто Чернігів. Там прокурор Чернігівської області Дмитро Розенко, свого часу фігурував у скандалі про хабарництво, кримінальне провадження Карплюка закрив.

Подібна лояльність з боку очолюваної Юрієм Луценком структури обійшлася Володимиру Карплюку, за інсайдерською інформацією, в 4 млн доларів. Відзначимо, що згідно зі ст. 272 Кримінального кодексу України, правопорушення карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, рік тому генеральний прокурор Луценко обіцяв закрити Ірпінське Чикаго, але головна дійова особа - місцевий мер Володимир Карплюк, у якого було два підозри в скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів і якому загрожує 12 років позбавлення волі - продовжує працювати на колишній посаді.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: