#

З наступного року бородянський сміттєвий полігон не прийматиме відходи з інших міст

04.02.2024 11:05
З наступного року бородянський сміттєвий полігон не прийматиме відходи з інших міст
Фото з місця події

З 1 січня 2025 року бородянський сміттєвий полігон обслуговуватиме лише Бородянську громаду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на телеграм-канал ITV News Ірпінь Буча Гостомель Бородянка.

Про це заявила в.о. Бородянського селищного голови Ірина Захарченко. За її словами, наразі найбільше відходів до місцевого полігону звозять із Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Немішаєвого і Києва.

Останнім часом навколо сміттєвого полігону в Бородянській селищній громаді виникло багато публічних коментарів з боку екологічних активістів. Моя позиція, як очільниці Бородянської громади, однозначна. Я підтримую мешканців Бородянської селищної громади в тому, що цей сміттєвий полігон має забезпечувати потреби виключно Бородянської громади,

— наголосила Захарченко.

 Олександр Маркушин, ірпінський міський голова, прокоментував ситуацію:

Це питання дійсно складне і болюче. Адже всі громади хочуть, щоб у них вивозили сміття, але не хочуть, щоб полігон був на їхній території. Я чудово розумію Бородянку і її мешканців. Будемо думати, будемо вирішувати… Як на мене, то до вирішення цього питання має бути комплексний підхід. Найкращий варіант – це будівництво одного сміттєпереробного заводу на всю область. І дорога до нього має іти не через населені пункти. Бо ж, як ми знаємо, ще однією проблемою є сміттєвози, з яких тече бруд.

Нагадаємо, що 26 січня команда Благодійного фонду Сергія Цюпка доставив до модульного містечка у селі Бородянка 100 наборів допомоги для місцевих жителів, серед яких були сім'ї з самої Бородянки  та вимушені переселенці з Донецька, Луганська та областей.

Читати "Моя Київщина" у Telegram