#

За позовом прокуратури Вишгородщини у п'ятьох громадян рф конфіскували земельні ділянки у власність держави

31.01.2024 13:00
За позовом прокуратури Вишгородщини у п'ятьох громадян рф конфіскували земельні ділянки у власність держави
Фото з мережі Інтернет

За позовами Вишгородської окружної прокуратури суд ухвалив рішення про конфіскацію у п’яти громадян рф земельних ділянок  на території Поліської та Іванківської об’єднаних територіальних громад Київщини. 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Прокуратура встановила, що громадяни країни-агресора набули у власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Вони проігнорували вимоги земельного законодавства України та упродовж року не здійснили їх відчуження.

Відповідно до законодавства, землі сільськогосподарського призначення не можуть перебувати у власності іноземних громадян. Якщо до особи переходить право власності на земельну ділянку, яка не може набуватися нею у власність, ця ділянка підлягає відчуженню її власником протягом року з моменту переходу такого права.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, окружна прокуратура звернулася з позовами до суду, які задоволено в повному обсязі. 

Загалом окружна прокуратура подала до суду 13 аналогічних позовів.

Нагадаємо, що судитимуть мешканця Київщини, що незаконно заволодів земельною ділянкою громади вартістю понад 600 тис. грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook