#

За спробу фальсифікації виборів в Ірпені командира у виші ДФС можуть запроторити до в'язниці (ВІДЕО)

25.10.2020 12:05
За спробу фальсифікації виборів в Ірпені командира у виші ДФС можуть запроторити до в'язниці (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 25 жовтня, курсанти одного з факультетів Університету державної фіскальної служби України за вказівкою командира мали би проголосувати за "необхідного" кандидата

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ Нацполіції в Київській області.

Наразі встановлено, що керівник курсу виклав необхідну вказівку у мобільному додатку. Відповідно до неї курсанти повинні були прийти до виборчої дільниці 25 жовтня за місцем проживання, а саме на одну з дільниць міста Ірпінь, та віддати свої голоси за відповідних кандидатів у депутати від певної політичної партії.

Для цього курсанти отримали врази більше грошове забезпечення, ніж передбачено законодавством. Вартість одного голосу коштувала понад півтори тисячі гривень. 

Наразі 26-річному командиру повідомлено про підозру у спосіб, визначений законом за ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Наразі тривають слідчі дії щодо встановлення кола осіб, а саме з числа посадовців вишу,  причетних до організації підкупу виборців.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: