#

Забудовники допоможуть побудувати школу в Крюківщині

19.06.2018 14:49
Забудовники допоможуть побудувати школу в Крюківщині

Задля спільної роботи, Крюківщинська сільска рада та забудовник вирішили затвердити типовий договір про будівництво школи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис "Погляд Вишневе - Боярка" у Facebook.

В селі Крюківщина будівництво школи – найбільш болючіше питання, адже діти навчаються у дві зміни, що створює некомфортні умови як для батьків, так і для навчального процесу. Тому 1,5 роки тому розроблено проект навчального закладу на 528 учнів місць, що збільшить потужність ЗОШ. Вартість спорудження школи становить 92 млн. грн. Державні та місцеві бюджети не в змозі повністю профінансувати будівництво. Тому ведуться переговори сільською радою Крюківщини з депутатським корпусом, вони звернулися з пропозицією до забудовників – взяти участь у будівництві школи, адже з кожним роком з'являються нові житлові масиви та молоді сім’ї, яким не буде куди віддати на навчання дитину.

В обговоренні цього питання взяли участь директор КП "УКБ" Олексій Палієнко, депутат обласної ради Микола Ляшенко, представники забудовників. Директор Крюківщинської ЗОШ Анатолій Сніцар запропонував забезпечити житлом й педагогів, яких треба буде запрошувати на роботу, у зв'язку із значним збільшенням кількості учнів.

Наразі в Крюківщині три ває будівництво нового корпусу ДНЗ "Барвінок", а також на стадії будівництва дитячий садок на 120 місць та початкова школа на 60 місць в ЖК "Євромісто".

Для збільшення надходження до бюджету, Крюківщинський сільський голова Андрій Кріпак закликав забудовників всі угоди стосовно продажу нерухомого майна проводити у нотаріусів, зареєстрованих у Крюківщині.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: