#

Загиблому воїну Ярославу Шинкаренку з Богуслава просять присвоїти звання Героя України

21.12.2022 14:50
Загиблому воїну Ярославу Шинкаренку з Богуслава просять присвоїти звання Героя України
Ярослав Шинкаренко

На сайті Офісу Президента зареєстровано петицію із закликом присвоїти звання Героя України сержанту Ярославу Шинкаренку з міста Богуслав, який загинув у бою з російськими окупантами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на петицію.

Військовий розвідник та Народний герой України Ярослав Шинкаренко на псевдо "Ярик" загинув 19 квітня 2022 року при виконанні бойового завдання. Сержанту було всього 22 роки.

Чотири роки Ярослав був на війні в складі 131-го окремого розвідувального батальйону. Згодом звільнився із Збройних Сил, але 24 лютого о 8 ранку був у військкоматі. Його розподілили в 72-гу окрему механізовану бригаду ЗСУ імені Чорних Запорожців. Cтав командиром відділення розвідувальної роти. Підрозділ брав участь у боях на Київщині, під Броварами.

Актуально: Київщина пам’ятає: Народний герой України, розвідник ЗСУ Ярослав Шинкаренко з Богуслава віддав життя за Україну.

В селі Плоске група "Ярика" потрапила під масований артилерійський обстріл в оточенні. Шинкаренко, єдиний серед всієї групи мав бойовий досвід і вивів з оточення 8 осіб, а потім повернувся по ще одну групу, і також вивів її.

Про загибель свого сина розказала мама військового Олена Кукла:

Потім був Ірпінь, Горенка, Димер, де він так само вправно і вміло воював і допомагав побратимам. А потім та ж Київщина, але під кордоном з Білоруссю. Поліське… Бойове патрулювання на автомобілі… Він був за кермом, їх було 4. Наїхав на ворожу міну ТМ своїм колесом і прийняв весь удар на себе… Він один загинув на місці.

Зараз мати загиблого військового є волонтером,яка намагається забезпечити усім необхідним підрозділи які звертаються до неї по допомогу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram